Dankzij de bereidwillige medewerking van meer dan 60 buren zijn we erin geslaagd om een alternatief op te zetten voor onze traditionele UCO-eité activiteit.

Tegen het raam van verschillende huizen in de Bloemekenswijk, en bij uitbreiding een beetje Mariakerke en Wondelgem (Kolegem), zal je affiches vinden waarop opdrachten staan.

Er zijn 3 verschillende leeftijdscategorieŽn:

  • één voor kleuters (voor kinderen vanaf 3 tot en met 5 jaar),
  • één voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar, en,
  • één voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Binnen elke leeftijdscategorie moeten er 6 verschillende opdrachten vervuld worden. Op elke affiche staat slechts één opdracht. Dat betekent dat je verschillende huizen zal moeten zoeken en vinden met de juiste opdrachtaffiche. Je zal dus enkele straten moeten aflopen om een volledige opdrachtenreeks te vinden.

Op de affiches staat steeds vermeld voor welke leeftijd de opdracht geldt, en welke nummer van de opdracht het is (zo kan je het antwoord op de juiste plaats op het antwoordformulier invullen). De drie verschillende antwoordformulieren kan je -vanaf donderdagnamiddag 9 april- via de link onderaan deze pagina downloaden. Druk er minstens één per kind af dat zal meedoen (en dat moet dan uiteraard een antwoordblad van de juiste leeftijdcategorie zijn). Voor mensen die geen printer ter beschikking hebben zal er een link voorzien worden waarmee de juiste antwoordbladen aangevraagd kunnen worden.

Je zal dus het antwoordformulier moeten meenemen op je tocht doorheen de Bloemekenswijk + uiteraard ook iets om er de antwoorden mee op te schrijven en enkele kleurpotloden of kleurstiften (misschien ook een schrijfplankje meedoen). Neem ook enkele blanco A4-bladen mee voor sommige opdrachten. Het zou leuk zijn moesten een paar ouders (na vrijdag 17 april) ook hier en daar (bv op de Facebookgroup Bloemekensforum) een foto of filmpje posten van de zoektocht van hun gezin. M.a.w. als je over een smartphone beschikt, neem die dan zeker mee. We willen na het paasverlof een soort compilatie maken van jullie belevenissen. Je kan die foto's en filmpjes dan mailen naar deelnemer.bloemekensforum@gmail.com .

De kinderen mogen NIET ALLEEN op pad. Ze moeten STEEDS BEGELEID ZIJN VAN MINSTENS 1  VAN HUN OUDERS!

Er worden GEEN KINDEREN VAN VERSCHILLENDE GEZINNEN IN EENZELFDE ZOEKGROEPJE GEMENGD!

Let er ook op dat:

  • je de nodige sociale afstand respecteert (minimaal 1,5 meter t.o.v. mensen die niet in hetzelfde huis wonen, bv. passanten of andere gezinnen die de zoektocht doen). Blijf ook niet staan om een praatje te maken met andere mensen en blijf ook niet langer dan nodig staan aan het huis met een opdrachtenaffiche.
     
  • kinderen niet plotseling de straat oversteken omdat ze aan de andere kant van de straat ook opdrachtenaffiches of vriendjes zien!
     
  • er wordt niet aangebeld aan de huizen met een opdrachtenaffiche, er moet en mag geen contact gelegd worden met de mensen die hun raam ter beschikking stellen voor dit spel.

Wanneer een kind alle opdrachten van zijn/haar leeftijdscategorie opgelost heeft, kan je het antwoordformulier in de brievenbus steken van de Maisstraat nr. 24, 9000 Gent (rode brievenbus in de voortuin), of opsturen via de gewone post naar "Bloemekensforum UCO-eité" op hetzelfde adres.

Dit paasspel loopt van paasmaandagvoormiddag 13 april tot donderdagnamiddag 16 april 2020. Je hoeft je dus zeker niet te haasten! Je kan de zoektocht dus ook spreiden over verschillende dagen (bv voor de kleuters, of om spreiding in de tijd mogelijk te maken).

De kans is zeer groot dat de paashaas eens langskomt (ergens in de loop van de eerste week na de paasvakantie) bij de kinderen die een antwoordblad ingediend hebben.

Je kan op zoek gaan in de onderstaande straten (in alfabetische volgorde) en de nieuw toegevoegde straten:

Anjelierstraat, Bloembilkstraat, Boekweitstraat, Chrysantstraat, Clematisstraat, Dahliastraat, Dikkelindestraat, Dracenastraat, Francisco Ferrerlaan, Frans van Ryhovelaan, Fuchsiastraat, Gambrinusstraat, Gentseaardeweg, Gezondheidstraat, Grensstraat, Haverstraat, Hippoliet Van Peenestraat, Hoppestraat, Jasmijnstraat, Klaverstraat, Lavendelstraat, Lindekouterstraat, Lisbloemstraat, Maisstraat, Mimosastraat, Morekstraat (ergens tussen nr 1 en 70), Palinghuizen, Pieter van Vyncktsraat, Poperingestraat, Radijsstraat, Sint-Godelievestraat, Veronicastraat.

Tip: begin gewoon in de straat dicht bij je huis en de dichtstbijzijnde straten. Je hoeft dus zeker niet alle straten af te lopen! Er zijn meerdere circuits waarbinnen je alle opdrachten kan vinden.

We wensen jullie veel plezier en een aangenaam tijdverdrijf met deze paas-speurtocht in deze barre Coronese tijden.

Namens de paashazen van het Bloemekensforum

 

Bloemekensforum vzw, Fuchsiastraat 100, 9000 Gent, BelgiŽ.
Ondernemingsnr. 0551.951.378, BTWnr. BE0551951378,
Rekeningnr. BE44 9731 1566 3945, RPR Gent, afdeling Gent,
Facebook: Bloemekensforum e-mail: bloemekensforum@gmail.com

→ http://www.lucas-de-cocker.be/despacepluim/index.htm
→ http://www.lucas-de-cocker.be/bloemekensforum/index.htm
→ http://www.lucas-de-cocker.be/jeanjaures/index.htm
→ http://www.lucas-de-cocker.be/nestkastjes/index.htm
→ http://www.lucas-de-cocker.be/bloemekenswijk/index.htm
→ http://www.lucas-de-cocker.be/bloemekens/bloemekensmobiliteit.htm